×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 377
Četvrtak, 12 Travanj 2007 11:09

Meditacija

Napisao/la

Odgajati za molitvu - slušanje Riječi: Iv 1, 35-39
 
Komentar:
Učitelju, gdje stanuješ? Gdje ti je boravište? Gdje si našao mjesto počinka? Isusovi učenici su odmah bili zaneseni njegovim naukom i snagom Isusove osobe. To je na neki način ljubav, zahvaćenost na prvi pogled.
I mi bismo htjeli prodrijeti u tajne Isusove osobe. Govorimo o dubokom kršćanskom iskustvu, o susretu sa živim Bogom.
A Isus ne zatvara svoje boravište. Otvoreno je svakome. Isus je na jednostavan način pozvao svoje učenike da krenu za njim. ?Bila je otprilike deseta ura?. Kad si ti susrela Isusa? U koji sat? Jesi li zaboravila taj susret? Sjećaš se mnogih obljetnica, a ovoga trenutka?

Nije Isus samo zvao k sebi. On je i dolazio drugima u posjet. Dolazio je Zakeju, farizeju Šimunu, Marti, Mariji i Lazaru. Dolazi i tebi.

Satnik je rekao da nije dostojan da Isus uđe u njegovu kuću, pod njegov krov. K nama Isus često dolazi u Pričesti. Nismo dostojni da uniđe pod naš krov, ali ga neizrecivo trebamo. Ne možemo bez njega i zato ga s vjerom i čežnjom primamo kod svake Euharistije. I Gospodin dolazi - rado i često da bi se nastanio među nama.

Isus nam je sasvim blizu. Njegov je dom svako srce koje ga prima, njegova je kuća svaka duša koja mu otvara vrata. U knjizi Otkrivenja on govori: "Evo, stojim na vratima i kucam; posluša li tko moj glas i otvori mi vrata, ući ću k njemu i večerati s njim i on sa mnom!" (Otk 3,20).

Molimo Gospodina u nadahnuću i poruci ovih riječi da nam otkrije svoj stan i u dubinama našeg bića; da nam se otkrije kroz poniranje u same sebe, da bismo ga onda lakše otkrivali i oko sebe. Jer u njemu živimo, mičemo se i jesmo!

Molitva:

"O Bože, ti si Bog moj:
gorljivo tebe tražim;
tebe žeđa duša moja, tebe želi tijelo moje,
kao zemlja suha, žedna, bezvodna.
U svetištu sam tebe motrio
Gledajuć ti moć i slavu.
Ljubav je tvoja bolja od života,
moje će te usne slaviti.
Tako ću te slavit za života,
U tvoje ću ime ruke dizati.
Duža će mi biti kao sala i mrsa sita,
Hvalit ću te kliktavim ustima.
Na postelji se tebe spominjem,
U bdjenjima noćnim mislim na tebe.
Ti postade meni pomoć,
Kličem u sjeni krila tvojih.
Duša se moja k tebi privija,
Desnica me tvoja drži" (Ps 63, 2-9)

Pročitano 1212 puta

Više u ovoj kategoriji: « Pobožnosti Srce Isusovo »