×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 377
Četvrtak, 12 Travanj 2007 11:02

Naša molitva

Napisao/la

"Zaklinjem vas braćo, milosrđem Božjim da prinesete sebe, kao žrtvu, živu, svetu i ugodnu Bogu - kao svoje duhovno bogoslužje". (Rim 12,1)

Oče sveti, Ti si nas pozvao po Srcu svoga Sina da budemo sjedinjeni s Njegovom spasonosnom ljubavlju u životu žrtve; neka nas On sjedini svojom smrću i uskrsnućem i u zadovoljštini koju vrši u Crkvi. Posveti nas u istini, promijeni nas u Kristu, za sluge drugima, daruj nam blagost Njegova Srca.

Učini nas nositeljima Njegove ljubavi, Njegovim svjedocima radi jačanja jedinstva među ljudima. Svjetlo Tvoje Riječi neka otvori pred nama put koji vodi k danu vječnog jedinstva, koji nam je zajamčio Krist svojom pashalnom žrtvom. Daj da i mi za Njegovim primjerom i milošću budemo požrtvovni i spremni za naviještanje Tvoga milosrđa i u radu za dolazak Tvoga kraljevstva. Amen.

"Dakle s njim smo zajedno ukopani po krštenju u smrt da bismo, kao što je i Krist uskrsnuo od mrtvih, Očevom slavom i mi živjeli novim životom". (Rim 6,4.11)

Gospodine Isuse Kriste, Ti si nas uzljubio u svojoj muci i križu, predajući same sebe da živimo ne više za sebe, nego za Tebe, koji si umro i uskrsnuo za nas. Mi smo bili mrtvi zbog grijeha, ali Tvoje milosrđe vratilo nam je život i po Tvojoj milosti smo spašeni.

Ti koji si prvi uskrsnuo, Tvorac života, koji si nas učinio novim stvorenjima, opečaćeni pečatom Duha Svetoga, učini nas dostojnima sjedinjenja s Tvojom vazmenom žrtvom.

Ukopani po krštenju u vodama smrti, pozvani smo u život u kraljevskoj slobodi, postajući svima sve. Učini po vjeri svoje prebivalište u našim srcima, razlij obilno darove Duha Svetoga. Daj da neprestano tražimo ljubav, da zlo pobjeđujemo dobrim.

Primi nas u kraljevstvo života gdje je s Tobom i Duhom Svetim Bog sve u svima. Amen.

"Po tome smo upoznali ljubav, što je On za nas dao svoj život. Tako i mi moramo davati svoj život za braću. Dječice, ne ljubimo riječju i jezikom, nego djelom i iskreno." (Iv 3,16.18)

Sjedinimo se sa spasonosnom žrtvom Isusa Krista radi našega dobra i dobra cijele svete Crkve:

Spremni smo o Gospodine!

- Da se u nama, u cijelom čovječanstvu, po življenju zajedništva, utvrđuje civilizacija ljubavi
- Da u Tebi budemo proroci ljubavi i sluge pomirenja ljudi i svijeta
- Da budemo ponizni djelatnici za jedinstvo i mir u Crkvi i društvu
- Da znamo ostvarivati prisutnost Tvoje ljubavi, milosrđa i utjehe među malenima, siromasima, patnicima i grešnicima
- Da primiš naš život kao žrtvu Bogu ugodnu u službi braći
- Da naša zajednica živi danas u Tebi zajedništvo i jedinstvo srdaca, koja će rado vršiti Tvoju volju
- Da pod vodstvom Tvoga Duha svim srcem skrenemo pažnju na poziv onih koji si pozvao da idu za Tobom, kao svjedoci Tvoga kraljevstva ljubavi

Gospodine Isuse, Tvoja ljubav sjedinila nas je u zajedništvu. Zahvaljujemo Ti i blagoslivljamo Te. Daj da naša srca budu izraz i svjedočanstvo istinskog jedinstva, koje si Ti donio. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

Pročitano 1022 puta