×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 377
Četvrtak, 12 Travanj 2007 11:06

Pobožnosti

Napisao/la

Euharistijsko klanjanje 1

Uvod:
"Dođite k meni svi koji ste umorni i opterećeni, i ja ću vas okrijepiti. Uzmite jaram moj na sebe i učite od mene, jer sam krotka i ponizna srca" (Mt 11, 28? ? 29). Prihvaćamo Kristov poziv, koji želi da budemo blaga i ponizna srca. Jer Njegov život je i naš život. Njegove riječi naš su putokaz. Privučeni Njegovom ljubavlju, hodamo Njegovim stopama i težimo k svetosti. Za nas kršćane najveće bogatstvo su prijateljstvo i zajedništvo s Kristom.

Molitva:
Zahvaljujemo Ti, Oče,
što si svoje Lice sakrio
mudrima i umnima,
a pokazao ga malenima.
Da, Oče, jer tako se Tebi svidjelo.
Zajedno s Tvojim Sinom, siromašnim i spremnim
vršiti Tvoju volju,
predajemo svoje tijelo i dušu
da se i mi ubrojimo među izabrane Tvoje.

Abba - Oče, daj nam usta djeteta
da iskreno prizivamo Tvoje Ime.
Učini blagim i poniznim naše srce
da sve ono što smatramo dobitkom
za nas bude gubitak
u usporedbi sa spoznajom Tebe,
našega Gospodina.
Želimo odbaciti sve te stvari
smatrajući ih ništavnima,
samo da nas Ti prihvatiš.

Daj nam upoznati Krista,
Sina Tvoga i
snagu Njegova uskrsnuća,
sudjelovati u Njegovim patnjama,
ne plašeći se smrti,
u nadi da ćemo i mi uskrsnuti.

Sačuvaj nas u nasljedovanju Krista,
u poniznoj službi braći i sestrama,
u slušanju Božje Riječi,
da svi slavimo i blagoslivljamo
Tvoje sveto Ime
Oca i Gospodina neba i zemlje
i Tvoga Sina, jedinoga Spasitelja. Amen.

Razmatranje:
Euharistija je izvor svih darova Srca Isusova. Ona je lijek za svaku nevolju, pomoć u svakoj potrebi. Svaki onaj koji je podnio kušnje i nevolje, tko je uznemiren i nesiguran, tko se osjeća slab i siromašan, utječe se i nalazi mir zahvaljujući ovome nebeskom melemu. Svi vi koji osjećate potrebu, koji se nalazite u bilo kakvoj nevolji, koji čeznete za ljubavlju i razumijevanjem, dođite svome nebeskom Prijatelju. Ovdje ćete naći sve u isto vrijeme: prijateljski savjet, primjer svetosti, pouku beskrajne mudrosti. U ovome blagu neizmjerne milosti mnoštvo duša je pronašlo svoj mir. Druga sredstva često nam izmiču, no u ovome sakramentu Isus je uvijek, posvuda i za sve prisutan.
Dobra koja nam donosi Euharistija su njezini čudesni plodovi; stablo koje ih rađa je sam Isus Krist koji se neprestano nama daje ništa ne očekujući zauzvrat.
Sudjelujući u euharistijskome slavlju, slavimo spomen Isusove Muke, smrti i Uskrsnuća. Molimo Gospodina da budemo nalik Kristu u prinosu samih sebe za ugodnu žrtvu Bogu Ocu.

Zazivi:

Oživi našu vjeru, Gospodine Isuse!


- Gospodine Isuse Kriste, Ti nas pozivaš u Euharistiji kušati dar Tvoga Tijela. Pomozi nam učiniti od svojih tijela hostije žive na hvalu Boga Oca. Molimo Te!

- Ti nas pozivaš na sudioništvo u ovoj svetoj žrtvi Novoga Saveza da ojačamo zajedništvo s braćom i sestrama. Daj da hrabro naviještamo Radosnu Vijest svima kojima nedostaju ljubav i pomirenje. Molimo Te!

-  Ljubeći Boga Oca i nas ljude, žrtvovao si samoga sebe za spasenje svijeta. Primi i naše duhovne žrtve kao odgovor na Tvoju ljubav. Molimo Te!

-  Pozivaš nas na zajedništvo u Crkvi, da budemo primjer onima koji ne vjeruju. Učini nas svjedocima zajedništva među ljudima i tumačima Tvoje ljubavi braći i sestrama. Molimo Te!
Završna molitva:
Gospodine, Isuse Kriste, primi ovu našu plemenitu žrtvu kao zadovoljštinu za naše grijehe i grijehe cijeloga svijeta. Molimo Te, pomozi nam uvijek činiti ono što je Tebi drago. Koji živiš i kraljuješ u vijeke vjekova. Amen.

-----------------------------------------------------------------------

Euharistijsko klanjanje 2

Uvodna molitva:
Gospodine, Ti si rekao: "Ja sam s Vama do svršetka svijeta". Mi vjerujemo da se ove Tvoje riječi na poseban način odnose na Tvoju skrivenu prisutnost u Presvetom Oltarskom Sakramentu, po svim našim crkvama. Na Tvoju prisutnost koja proizlazi iz Euharistije u kojoj snagom Duha Svetoga kruh na oltaru postaje Tvoje Tijelo i vino - Tvoja Presveta Krv. Vođeni vjerom želimo Ti odati svoje štovanje i zahvalnost za Tvoju prisutnost među nama. Pomozi nam svojim Svetim Duhom, da Ti možemo iskazati dužnu hvalu i poklonstvo u ovom činu naše pobožnosti. Amen.

Pjesma: Svet, svet, svet

Razmatranje:
Isuse, hvala Ti za Tvoje Utjelovljenje, Rođenje i dolazak na ovaj svijet da bi nam pokazao put k Ocu. Hvala Ti za Evanđelje, sakramente i nauk koji si predao apostolima i svojoj Crkvi - po kojima nam pokazuješ put kojim trebamo ići kroz život. Hvala Ti za ljubav koju si nam pokazao na poseban način prihvaćanjem muke i smrti na križu radi našega spasenja. Hvala Ti za Tvoje slavno Uskrsnuće koje je i Tvoja božanska pobjeda nad grijehom i smrću.
Pomozi nam da ne budemo ravnodušni na sve to što si za nas učinio iz ljubavi prema nama. Pomozi nam da znamo odgovoriti svojom ljubavlju na tvoju ljubav koju si nam objavio i pokazao. Pomozi nam da znamo prihvatiti i iskoristiti sve ono što nam daješ za naše spasenje, da se možemo oduprijeti tolikim napastima s kojima se susrećemo i koje nas žele odvojiti od Tebe. Pomozi svim ljudima, a osobito onima koji su daleko od Tebe i koji ne vide smisao svoga života. Svima onima koji su napušteni i osamljeni da u Tebi pronađu smisao i sreću.

Pjesma: Moj Isuse

Razmatranje:
Molimo Te u ovoj adoraciji da Tvoja prisutnost otopi led našeg srca. Da možemo ljubiti kao što nas Ti ljubiš. Da možemo biti poslušni Tvom božanskom nauku koji nas poučava da ljubimo svoje neprijatelje, da budemo savršeni kao što je savršen naš Otac nebeski i da u svemu nasljedujemo Tebe. Svojim snagama to ne možemo postići i bez Tebe ne možemo ništa dobra učiniti. Daj da budemo povezani s Tobom kao što je povezana loza sa trsom, da možemo donositi dobre plodove u svom životu i da tako možemo biti Tvoji svjedoci u današnjem svijetu u kojem živimo. Učini nas svojim učenicima da ispunjeni Tvojom ljubavlju svima možemo svjedočiti o Tebi.
Hvala Ti za sve što nam daješ u našem životu. Za sve milosti koje svakodnevno primamo i za svaki križ koji nas suobličava s Tobom i vodi k Bogu. Oprosti nam kada se opiremo i kada ne želimo prihvaćati i nositi svoj križ. Pomozi nam da shvatimo da je sve što dolazi od Tebe dobro za nas i da u dobru i zlu znamo prihvaćati Očevu volju.

Pjesma: Spasitelju, dobri Isukrste

Završno razmatranje:
Gospodine, hvala ti za ovu pobožnosti u kojoj smo iskusili Tvoju blizinu. Dobro nam je biti ovdje, s Tobom, ali moramo poći dalje, u život. Moramo se vratiti svojim obiteljima i svojim dužnostima. Ti budi i dalje s nama. Daj da te ponesemo i drugima u svome srcu. Da i drugi osjete Tvoju ljubav i blizinu. Želimo i dalje ostati povezani s Tobom putem molitve i sv. mise i da nam Ti budeš u središtu našeg života i naših obitelji. Hvala Ti za sve što nam daješ i molimo Te za Tvoj sveti blagoslov, da nas prati na svim našim putevima. Amen.

Čin posvete Božjemu milosrđu
Bože, milosrdni Oče, koji si objavio svoju ljubav u svome Sinu, Isusu Kristu, a na nas si je izlio u Duhu Svetom, Tješitelju. Danas Ti povjeravamo sudbine svijeta i svakoga čovjeka. Sagni se nad nas grešnike, ozdravi našu slabost, porazi svako zlo, učini da svi stanovnici Zemlje spoznaju Tvoje milosrđe, da bi u Tebi, Bogu jedinom i trojstvenom, uvijek nalazili izvor nade. Vječni Oče, po pregorkoj Muci i Uskrsnuću Tvoga Sina, smiluj se nama i cijelome svijetu. Amen.

Molitva Pape Ivana Pavla II.

Pročitano 1051 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 17 Svibanj 2017 11:09

Više u ovoj kategoriji: « Naša molitva Meditacija »