×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 378
Petak, 03 Ožujak 2017 08:48

Bogoslov Dominik Rudan primio službu akolita

Napisao/la

U četvrtak, 2. ožujka 2017. kapelici Misijske bogoslovije Družbe svećenika Srca Isusova, dehonijanaca, u Stadnikima svečano su dodijeljene službe lektora i akolita studentima bogoslovije 3. i 4. godine, prenosi internetska stranica otaca dehonijanaca, scj.pl.

Među primateljima akolitata je i Hrvat, Dominik Rudan, koji u Poljskoj prolazi svećeničku i redovničku formaciju. Službu akolita primili su još i Wojciech Bochenek i Dariusz Motyka dok su u službu lektora uvedeni Michał Kwasek i Tariusz Trzebuniak iz Poljske te Vitali Ventskevich iz Bjelorusije.

Lektori pomažu biskupima, svećenicima, đakonima u naviještanju Božje riječi, pomažu u naviještanju vjere. ČItajući Božju riječ u liturgijskom zajedništvu odgajaju se za dostojno primanje sakramenata. Služba lektora poziva na navještaj Božje riječi kako bi Boga upoznali ljudi koji ga ne poznaju. Lektori su pozvani i sami upoznavati objavljenu istinu kako bi je mogli naviještati prvenstveno vlastitim životom.

Akoliti na poseban način sudjeluju u služenju Crkve kojoj je Euharistija izvor života. Pomažu svećenicima i đakonima, izvanredni su djelitelji Svete Pričesti. Akolisti su na poseban način pozvani na dublju proživljenost euharistijske Žrtve i po uzoru na nju oblikovati vlastiti život.

Pročitano 1500 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 24 Svibanj 2017 09:58