×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 378
Petak, 14 Travanj 2017 10:56

Izišao 16. broj časopisa Ljubite jedni druge! u Trnovčici

Napisao/la

Katolički godišnjak za novu evangelizaciju Ljubite jedni druge!, nastao u suradnji Družbe svećenika Srca Isusova, dehonijanaca i Družbe Kristovih misionara (Towarzystwo Chrystusowe dla Polonii Zagranicznej, TCHr) iz poljskoga Poznańa, izašao je 16. put o svetkovini Božjega milosrđa u zagrebačkoj Trnovčici.

Časopis u prvom dijelu, uz Predgovor odgovornog urednika o. Andrzeja Wośka SCJ, donosi već prepoznatljivu rubriku Božje milosrđe u kojoj su osvrti na događanja u protekloj jubilejskoj Godini milosrđa: na proslavu svetkovine Božjega milosrđa u Trnovčici koju je predvodio uzoriti kardinal Josip Bozanić, zagrebački nadbiskup, na 3. nacionalni susret štovatelja Božjega milosrđa održan u Mariji Bistrici na spomendan sv. Ivana Pavla II., 22. listopada 2016., kao i osvrt Koordinacije štovatelja Božjega milosrđa na događanja, plodove i milosti primljene u Godini milosrđa.

U drugom tematskom dijelu koji donosi prijevode iz poljskog izvornika Miłujcie się zastupljena je rubrika Vjera s člancima o otajstvu uskrsnuća, euharisijskom čudu u Legnicy, te čudesnoj savršenosti Božjega stvaranja. Slijedi dio pod naslovom: Svjetski dan mladih u Krakovu 2016. s osvrtom na poruke Svetoga Oca Franje mladima, dok je kao poticaj i uzor vjere, napose mladima, predstavljen životni put Pier Giorgia Frassatija koji je u 24 godine zemaljskog života stekao vijenac slave i postao blaženikom Svete Crkve, 1990. godine.

U godini obilježavanja 100. obljetnice objave Majke Božje u Fatimi rubrika Molitva progovara o Gospinoj krunici kao neizmjernom blagu, i o spasonosnoj utjesi i moći molitve za umiruće duše. Redovita rubrika Obitelj progovara o ljepoti bračnog jedinstva s posebnim osvrtom na apostolsku pobudnicu pape Franje Amoris laetitia, te prenosi članak pod naslovom Milosrđe veće od grijeha pobačaja.

Stalne rubrike: Duhovne opasnosti i Mladi progovaraju o ugrozama koje prijete suvremenom mladom čovjeku i obraća se posebnim pismima mladićima i djevojkama uz ohrabrenje da se odluče na svet život u čistoći i zajedništvu s Bogom u čemu mladima na poseban način može pomoći pristup Pokretu čistih srdaca, uz jednostavne uvjete: ispovjediti se, pričestiti, izmoliti Molitvu predanja Isusu koju je potrebno svakodnevno provoditi u život.

Časopis je, uz dobrovoljne priloge, dostupan u župi BDM Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea u zagrebačkoj Trnovčici, napose u vrijeme devetnice i na svetkovinu Božjega milosrđa (14. - 23. travnja 2017.) a u pdf verziji dostupan je na hrvatskoj inačici internetske stranice ljubite.org Družbe Kristovih misionara.

Pročitano 1246 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 24 Svibanj 2017 11:01