×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 378
Srijeda, 26 Travanj 2017 11:01

…. povodom nedjelje Božjega milosrđa - 2017

Napisao/la

…. povodom nedjelje Božjega milosrđa - 2017. pripremio: o. Andrzej Wośko SCJ

U Dnevniku svete Faustine nalazimo nekoliko glavnih poruka koje vrijede i vrijedit će dokle svijeta i čovjeka bude.

1. Najveća Božja osobitost. 

Sveta Faustina navodi Isusove riječi da je Njegova najveće osobitost njegovo milosrđe. „Reci da je milosrđe najveća Božja osobitost. Sva djela mojih ruku okrunjena su milosrđem“ (Dn 301).


2. Slika s potpisom: Isuse, uzdam se u tebe!

Tko s vjerom bude molio ispred slike Milosrdnog Isusa i ponavljao s pouzdanjem riječi: „Isuse, uzdam se u tebe!“ – spasit će se.
 „Ljudima dajem posudu s kojom trebaju dolaziti po milosti k izvoru milosrđa. Ta posuda je ova slika s natpisom: Isuse, uzdam se u Tebe.“ (Dn 327).
 „Svaku dušu koje bude molila ovu krunicu, ili kada je drugi bude molio uz umiruću dušu, branit ću u času smrti kao svoju čast – i primit će oprost. Kada se ova krunica moli uz umirućega, ublažava se Božji gnjev, i neizmjerno milosrđe obuhvaća dušu. Nutrina mojega milosrđa biva potresena zbog pregorke muke mojega Sina“ (Dn 811).
 „Blago onomu tko bude živio u njihovoj sjeni jer ga neće stići pravedna Božja ruka“ (Dn 299).


3. Krunica Božjega milosrđa

Tako je jednostavna molitva, krunica Božjega milosrđa a toliko je snažna.
Isus je tražio da se ta molitva posebno moli uz umiruće i za obraćenje grješnika.
„Te dvije zrake potekle su iz nutrine mojega milosrđa u trenutku kada je moje umiruće srce probodeno kopljem na križu. Te zrake štite duše od gnjeva Oca mojega“ (Dn 299).


4. Sve što Bog odobri, bit će!

Sve što Bog odobri, bit će! Mnogu su mislili, a i sama Faustina da će sve propasti. Vatikan je zabranio širiti ovu pobožnost. No ipak se dogodilo suprotno. Što Bog odobri, bit će! Iskra Božjega milosrđa zapaljuje svijet. Najpoznatija molitva danas odmah poslije molitve Očenaša je krunica Božjega milosrđa.


5. Čovječanstvo se treba obratiti Božjemu milosrđu.

Nema i neće biti mira među ljudima bez Božjega milosrđa. Bez štovanja i zazivanja Božjega milosrđa. „Čovječanstvo ne će naći mira dok se s pouzdanjem ne obrati mome milosrđu“ (Dn 300).
Važno za sve ljude! Napiši: Prije nego dođem kao pravedni Sudac, otvaram širom vrata svojeg milosrđa. Tko ne želi proći kroz vrata Milosrđa, morat će proći kroz vrata moje Pravednosti… (Dn 1146).
Isus me je pogledao i rekao mi: „Duše ginu usprkos mojoj pregorkoj muci. Dajem im posljednju slamku spasa – moje sveto milosrđe. Ne obrate li se sa štovanjem momu milosrđu, propast će za vječnost. Tajnice moga milosrđa, piši, govori dušama o mome velikom milosrđu, jer bliži se strašan dan, dan moje Pravednosti“ (Dn 965).
„Napiši ovo: Prije nego dođem kao pravedni Sudac, doći ću kao Kralj milosrđa. Prije nego dođe dan pravednosti, bit će ljudima dan znak na nebu. Nestat će svakoga svjetlila na nebu i bit će velika tama po svoj zemlji. Tada će se pokazati znak križa na nebu, a iz otvora, gdje su bile probodene ruke i noge Spasiteljeve, izvirat će veliko svjetlo koje će kroz neko vrijeme rasvjetljivati zemlju. Bit će to kratko prije sudnjega dana“. (Dn 83).


6. Majka Božja.

Uloga Marije Majke Milosrđa u Otajstvu Božjega milosrđa je ogromna. Majka Božja redovito je prisutna na svakoj svetoj Misi. Zajedno sa svojim Djetetom Isusom.
„Za vrijeme svete Mise čula sam šuštanje odjeće i ugledala Presvetu Bogorodicu u posebno čudesnoj svjetlosti. Njena odjeća bila je s plavim pojasom. Ona reče: „Ti mi pripravljaš velike radosti ako budeš veličala Presveto Trojstvo za milosti i povlastice meni udijeljene“ – i odmah iščeznu (Dn 564)
„Često vidim Dijete Isusa za vrijeme sv. Mise. Beskrajno je lijep, uvijek izgleda kao da Mu je godina dana. …. Kada je svećenik prelomio Hostiju, Isus je stajao na oltaru. Svećenik Ga je prelomio i pojeo.“ (Dn 434)
 

7. Sveti Josip.

U Dnevniku se spominje i sveti Josip. Govori o Djedici. 
U kapeli sestara u Krakowu, gdje se nalazi čudotvorna slika Milosrdnog Isusa (ona s lijeve strane) s desne strane te kapele nalazi se slika svetog Josipa. Zato jer su svi samostani Družbe Sestara Majke Milosrđa pod zaštitom svetog Josipa, glavnog Zaštitnika Družbe u kojoj je živjela sveta Faustina.
(Dn 608) „ Već od jutra kada se probudih na zvuk zvona, obuzela me neka pospanost i nisam mogla doći k sebi….Došavši na razmatranje provela sam svo vrijeme u borbi…No kada je započela sv. Misa, mojom je dušom zavladao neobičan mir i radost. Tada sam ugledala Presvetu Djevicu s Djetešcem Isusom i svetog Djedicu, koji je stajao iza Majke Božje. Presveta Majka mi je rekla: „Evo ti najdragocjenije Blago.“ I dala mi je Dijete Isusa. Kada sam primila Djetešce Isusa u ruke, Majka Božja i sveti Josip su iščeznuli; ostala sam sama s Djetetom Isusom.“


8. Komu se utječemo?

Slugo Božji Leone Ivane Dehone, moli za nas! Slugo Božji Ivane Bonifacije Pavletiću, moli za nas! Sveta Faustino, moli za nas! Sveti Ivane Pavle II., moli za nas! Blaženi Alojzije Stepinče, moli za nas! Blaženi Ivane Merz, moli za nas! Blažena Marijo Petković, moli za nas! Blaženi Franji i Jacinto, molite za nas! Blaženi Ivan Mendez, moli za nas! Sveti Josipe, moli za nas! Marijo, Majko Milosrđa, moli za nas! Marijo, Majko Crkve, moli za nas! Majko Božja Fatimska, moli za nas! Kraljice svete krunice, moli za nas! Isuse, uzdam se u tebe! Amen.

Pročitano 1131 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 24 Svibanj 2017 11:05