×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 377
Četvrtak, 04 Svibanj 2017 11:34

Susret Dehonijanske mladeži u Belchatowu… Ustani i bori se!

Napisao/la

Dok je Hrvatska dehonijanska mladež boravila na Susretu Hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru, 29. i 30. travnja 2017., mladi koji njeguju dehonijansku karizmu u Poljskoj susreli su se na Dehonijanskom bdjenju mladih (Sercańskie czuwanie młodzieży) u Bełchatówu, u župi koja poput one zagrebačke u kojoj djeluju oci dehonijanci, nosi naziv Marije Majke Crkve... Kako je bilo na susretu iz pera sudionika, a u prijevodu p. Andrzeja Wośka SCJ.

Ustani i bori se…

Više tjedana trajale su pripreme, bilo je mnogo neprospavanih noći, mnoštvo ideja, a sve u želji što bolje pripremiti mlade na susret sa živim Bogom.

Dehonijansko bdjenje mladih u Bełchatovu u okupilo je više od 300 mladih iz Bienjkovke, Florinke, Košica Malih, Krakova Plašova, Lublina, Pliščina, Sosnovaca i Stadnika, a također iz naše župe. Svi su od samih početaka bili vedri i radosni, čak i onda kada su se pojavili kišni oblaci.

Nakon jela i plesa na slavu Božju, svi smo se uputili u župnu crkvu B. D. Marije Majke Crkve i svete Barbare, da poslušamo svjedočanstvo Blaža Srtjeličke i Aleksandre Kluz – inicjatora akcije „Juha na Plantama odnosno na otvorenome“, koji su nam ispričali na koji se način u današnje vrijeme u ovomu svijetu možemo za dobro.

Nakon toga bilo je vrijeme – za ustajanje! Mladi su iz naše župe B. D. Marije Majke Crkve održali predstavu na temu: „A što Ti imaš za ponuditi Isusu?“. Predstava je pokazala snagu Isusova djelovanja u našem životu. Nakon predstave uslijedilo je klanjanje pred Presvetim Oltarskim Sakramentom kada smo imali mogućnost reći Bogu što je zapravo "grob" u našem srcu. Mnogi su mladi pristupili svetoj Ispovijedi i na taj način doživjeli Božje milosrđa. Na kraju bdjenja smo smo upalili po svijeću od Uskrsne svijeće da bi se na simboličan način povezali s Kristom, koji je nama jedino pravo Svjetlo.  

Uslijedila je sveta Misa koju je predvodio otac Provincijal pater Vjekoslav Swiech, SCJ. Bila je to prilika zahvaliti Isusu, napose za dar Uskrsnuća, koji nam je pokazao da smrt nema zadnju riječ, i da je On početak najboljega – života vječnoga.

Na koncu, neka nam riječi jednog od sudionika budu na poticaj: „Dok se boriš, pobjeđuješ…"

izvor i fotografije: sercanie.pl

 

Pročitano 1357 puta Poslijednja izmjena dana Srijeda, 24 Svibanj 2017 11:35