×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 378
Utorak, 20 Lipanj 2017 08:22

Mladi prisupili Pokretu čistih srdaca Istaknuto

Napisao/la

Međunarodni Pokret čistih srdaca postao je bogatiji za 12 mladića i djevojaka koji su u ponedjaljak, 19. lipnja 2017. godine u župi BDM Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea u zagrebačkoj Trnovčici izrazili želju živjeti u predbračnoj čistoći.

Sv. Misu predvodio je o. Artur Makara SCJ, dehonijanac, koji je u prigodnoj homiliji istaknuo da "mi kršćani trebamo surađivati s Božjom milošću da bi taj dragocjeni dar - dar čistoće - koji nosimo u našim glinenim posudama, u tako nježnim i krhkim posudama, donijeli neoštećen do kraja našeg zemaljskog putovanja". Potrebna nam je u tome poniznost, nastavio je dalje o. Makara, "kraljevska krjepost - stati u istini o samima sebi, o svojim slabostima i manama." Druga važna stvar u nastojanju živjeti čistoću je "ljubiti samoga sebe kakav jesam, jer me Bog, moj Otac, Stvoritelj voli upravo ovakvog. Treća stvar su sakramenti po kojima primamo potrebne milosti", rekao je propovjednik i potaknuo na redovitu ispovijed i pristupanje sv. Pričesti."

Nakon Pričesti izložen je Presveti Oltarski Sakrament pred kojim su mladi pročitali Molitvu predanja Pokreta čistih srdaca. Na kraju misnoga slavlja svoje su svjedočanstvo o svom iskustvu življenja u čistoći dali Tea i Mario Hećimović, mladi bračni par. Tea je istaknula kao važne: slobodnu volju, odluku koju je potrebnu donijeti te svakodnevno prinošenje žrtve - koja se na kraju isplati. Mario se osvrnuo na vrijeme zaručništva i ljepotu življenja u čistoći koja dovodi do promjene srdaca, produbljenja ljubavi i gradnje istinskog odnosa kojemu je temelj Krist.

Pokretu čistih srdaca može pristupiti svaki mladić i djevojka na sljedeći način: otići na sv. Ispovijed, sudjelovati u sv. Misi, pričestiti se te potom predati sebe Isusu kao njegovu svojinu moleći Molitvu predanja pokreta čistih srdaca. O svom pristupu PČS trebaju javiti na e-adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. radi upisa u Knjigu čistih srdaca. Pokret za Hrvatsku promiče Hrvatska dehonijanska mladež župe u Trnovčici, a inicijator joj je katolički godišnjak za evangelizaciju "Ljubite jedni druge" koji o svetkovini Božjega milosrđa u Trnovčici izdaju oci dehonijanci u suradnji s Družbom Kristovih misionara (TChr) iz poljskog Poznańa. (jv)

fotografije: - poveznica

opširnije na: http://ljubite.org/pg/hr/inicijative_msa.html

Pročitano 1804 puta