×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 378
Ponedjeljak, 28 Kolovoz 2017 09:02

P. Tomasz Cybula oprostio se od župljana župe Požeške Sesvete

Napisao/la
P. Tomasz Cybula oprostio se od župljana župe Požeške Sesvete foto by: p. Artur Makara

Svečanom sv. Misom, u nedjelju 27. kolovoza, od vjernika i župe Svih Svetih u Požeškim Sesvetama oprostio se župnik p. Tomasz Cybula, dehonijanac. P. Toma služio je sv. Misu u zajedništvu s P. Mirkom Sadakom, SCJ, župnikom župe u zagrebačkoj Trnovčici, uz sudjelovanje brojnih vjernika župe i šire, koji za svoga župnika imaju samo riječi hvale i zahvalnosti.

U svom završnom pozdravu p. Toma je zahvalio svim župljanima za potporu kroz godine njegova župnikovanja i dodao: "Ako nije nešto bilo u redu s moje strane, oprostite. Nešto smo zajedno učinili a nešto još treba i učiniti, takav je život. Vi ste dio župe i vi nosite ovu župu, ne župnik. Ako sve ovisi o župniku, onda nije dobra župa. Ako župnik ode i u župi se sve ruši, znači nije dobro radio. Koji god župnik došao surađujte s njim i budite mu na raspolaganju, duhovno i materijalno". Usput se i našalio: "Pitali su me koliko sam nakon ovih godina postao Slavonac pa mogu reći da sam Slavonac 80 posto, nisam zavolio kulen do kraja a sve drugo jedem. Ponijet ću si malo hrvatske zemlje da mi ne budete daleko. Zahvaljujem vam se što ste bili uz mene".

P. Tomasz u rujnu odlazi na godinu dana u Poljsku, dok je prije dolaska u Požeške Sesvete jedno vrijeme djelovao u župi BDM Majke Crkve i sv. Maksimilijana Kolbea u Trnovčici, gdje je uz pastoralni rad učio hrvatski jezik.

Zahvaljujemo Gospodinu za dar života i svećeništva p. Tome, na požrtvovnosti, radosti i velikodušnosti koju je kao misionar pokazao prema hrvatskom narodu, napose prema vjernicima u Trnovčici i Požeškim Sesvetama.
Neka ga prati ljubav Presvetog Srca Isusova, zagovor Nebeske Majke i njegovih zaštitnika, napose sl. B. o. Leona Dehona, utemeljitelja Družbe, čiju karizmu ljubavi i zadovoljštine nastoji širiti svima kojima je poslan.

Opširnije o oproštajnoj Misi u Požeškim Sesvetama: Požeški dnevnik

 

 

Pročitano 1765 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 28 Kolovoz 2017 09:36