×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 377
Utorak, 20 Studeni 2007 23:11

Gradnja samostana

Napisao/la

Dana 15. studenog ove godine izdana je građevinska dozvola za samostan naše Družbe, pored nove crkve u Trnovčici.  

Pune tri godine trajalo je njezino ishođenje, zbog raznih poteškoća. S gradnjom samostana smo trebali započeti istovremeno s izgradnjom nove crkve - međutim, najprije zbog imovinsko - pravnih odnosa, a kasnije zbog nepriznavanja natječaja iz 1994. godine, nismo mogli dobiti lokacijsku, odnosno građevinsku dozvolu.

To je riješeno tek 2006 godine. Kako smo lokacijsku dozvolu dobili u ožujku 2006 godine, nadali smo se da ćemo ubrzo ishoditi i građevinsku dozvolu i već u jesen, započeti s gradnjom. Nažalost nismo to uspjeli ostvariti.

S početkom gradnje započeli smo početkom godine - odmah nakon blagdana. Mislili smo raditi prema tome koliko vrijeme dozvoli - zbog zime i mogućih loših uvjeta. Međutim, vrijeme je hvala Bogu bilo iznad svih očekivanja, tako da radovi napreduju brže nego smo predviđali i očekivali.

Samostan je velika investicija u kojoj ćemo kao Družba u većoj mjeri sudjelovati. U tome će nam pomoći prije svega subraća iz našeg Distrikta ACR, iz Austrije. Nadamo se da će u njegovoj izgradnji doprinijeti i župljani svojim prilozima, jer će podrumski dio i prizemlje služiti uglavnom za potrebe župe (župni ured i dvorane)

Pročitano 1158 puta Poslijednja izmjena dana Petak, 26 Svibanj 2017 12:04

Više u ovoj kategoriji: Informacije za kandidate »