×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 377
Četvrtak, 06 Srpanj 2006 08:36

Distrikt ACR

Napisao/la

Zbog nedovoljnog broja članova, kako u Austriji (7), tako i u Hrvatskoj (5), Družba Svećenika Srca Isusova u Hrvatskoj još nema status Provincije, nego zajedno s Austrijom čini Austrijsko - hrvatski Distrikt ACR (Austro-CRoato), koji je od lipnja 2006. godine neposredno ovisan o Generalnoj upravi Družbe u Rimu.

U Beču se nalazi središte Distrikta, gdje je i naš samostan. U Austriji smo osim Beča prisutni još u Koruškoj (Seeboden). Osim dušobrižničke djelatnosti naša subraća iz Austrije izdaju časopis "Leben in Fulle" za štovatelje Srca Isusova. Za njih organiziraju i povremene susrete i okupljanja u okviru kojih vode duhovne obnove i duhovne vježbe.

Kao Distrikt imamo zajednički cilj učvrstiti i proširiti svoju prisutnost u Austriji i u Hrvatskoj, da bismo mogli ostvarivati svoj poziv i kako bismo u ovim zemljama bili "proroci ljubavi i sluge pomirenja ljudi i svijeta u Kristu", prema nakani i želji Osnivača naše Družbe.

Članovi ACR-a s p. Joseph Ornelas de Carvalho (general Družbe), provincijalom njemačke Provincije p. Augustom Hulsmannom i članovima poljske Provincije

Pročitano 1144 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 18 Svibanj 2017 08:43