×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 377
Četvrtak, 06 Srpanj 2006 08:43

Naša djelatnost

Napisao/la

U počecima naše prisutnosti u Hrvatskoj uglavnom se bavimo dušobrižništvom i to na dvije župe. U Zagrebu u župi Marije Majke Crkve (u naselju Trnovčica), a od 2002. godine i na župi u Požeškim Sesvetama.

Za druge djelatnosti koje su inače specifične za našu redovničku zajednicu, za sada nemamo mogućnosti, zbog malog broja članova.

Jedan od svećenika, p. Zvonko Šeremet, bavio se je neko vrijeme isključivo pučkim misijama, te organiziranjem i vođenjem duhovnih vježbi za mlade i odrasle, prije odlaska na studij u Rim, a sada je duhovni animator požeške biskupije i dušobrižnik u bolnici u Požegi.

Djelatnost na našoj župi je specifična, jer osim redovitog dušobrižništva imamo mnoge skupine i zajednice koje djeluju na župi. Pored uobičajenih župnih skupina ministranata i zborova imamo još i Vojsku Bezgrešne, zajednicu Milosrdnog Isusa, molitvenu zajednicu Emanuel, Marijinu legiju, te zajednice Neokatekumenskog puta. Pored školskog vjeronauka koji vode vjeroučitelji imamo župni vjeronauk za one koji se pripremaju za Potvrdu i Prvu pričest, te za vjeroučenike drugih i sedmih razreda.

U župi koju smo preuzeli u Zagrebu izgrađena je nova župna crkva. Trenutačno je u tijeku izgradnja prvog samostana u Hrvatskoj, pored nove župne crkve. Za sada boravimo u kući koja je prije služila kao župna crkva i koju je naša Družba kupila darom njemačke provincije, a sredstva uložila u izgradnju nove crkve.

Po uzoru na našu subraću u Italiji, koji imaju poznatu izdavačku kuću "Dehoniana", Poljskoj i drugim zemljama bavimo se i izdavaštvom, koje je pored misija, jedna od značajnijih djelatnosti Družbe u svijetu. To činimo za sada samo periodično i skromnim sredstvima, izdajući list za štovatelje Srca Isusova - "Vrijeme Srca", kao kvartalnik, te još neke župne listove. Za bolesnike - list "Ustani" i župni list "Emanuel". Osim toga, izdali smo i nekoliko knjižica o našoj Družbi i o o. Dehonu, te molitvenik za štovatelje Srca Isusova "U znaku Srca". Naša budućnost i razvoj u Hrvatskoj uvelike ovisi o novim zvanjima kojih za sada nemamo, ali se nadamo da će ih biti.

Pročitano 1067 puta Poslijednja izmjena dana Četvrtak, 18 Svibanj 2017 08:46

Više u ovoj kategoriji: « Distrikt ACR Prva zvanja iz Hrvatske »