×

Upozorenje

JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 378
Ispiši ovu stranicu
Subota, 24 Lipanj 2017 11:32

Zlatni jubilej svećeništva p. Antuna Ulaczyka, dehonijanca Istaknuto

Napisao/la

P. Antun Ulaczyk, dehonijanac, koji je svojim dolaskom u Slavonski Brod, 80-tih godina, udario temelje dolasku svećenika Srca Isusova, dehonijanaca u Hrvatsku, proslavio je u nedjelju, 18. lipnja, na dan svoga svećeničkog ređenja, 50. obljetnicu svećeništva.

Zahvalno misno slavlje slavilo se u župi sv. Ivana Krstitelja u Obermillstattu u Austriji, u kojoj je p. Ulaczyk župnik, u zajedništvu s brojnim svećenicima dekanata, biskupije kao i s redovničkom braćom dehonijancima među kojima su bili: p. Artur Sanecki, generalni vijećnik iz Rima, p. Władysław Mach, poglavar Austrijsko-hrvatskog distrikta, p. Mirko Sadak i p. Zvonko Šeremet iz Zagreba, p. Andrzej Wośko iz Kutinske Slatine, p. Marijan Krištofić iz Požeških Sesveta te p. Sławomir Czulak iz Millstatta. Prigodnu homiliju izrekao je p. Mach, osvrćući se na blagoslovljene plodove svećeničkog i redovničkog rada p. Antuna u duhu dehonijanske karizme ljubavi i zadovoljštine Srcu Isusovu, i u nastojanju širiti Kraljevstvo Božje u srcima ljudi. Na završetku misnog slavlja Svečaru su izrečene brojne čestitke, a slavlje je nastavljeno s uzvanicima i župljanima u vrtu župnoga dvora.

P. Antun Ulaczyk rođen je u mjestu Bogdanki u Poljskoj, 1940. godine. U družbu svećenika Srca Isusova, dehonijanaca, stupio je 1957. i studirao teologiju u Krakovu i Lublinu. Svećeničko ređenje primio je 1967. god. Godine 1984. odlazi u Austriju u kojoj uz kratke prekide, primjerice zbog odlaska u Hrvatsku, ostaje do danas, vršeći brojne svećeničke i redovničke dužnosti. Od 2015. župnik je župe sv. Ivana Krstitelja u Obermillstattu. U znak priznanja za uspješno svećeničko djelovanje, imenovan je članom Biskupskog prezbiterskog vijeća u Beču, 1994. godine.

Jelena Vuković prema http://www.kath-kirche-kaernten.at
(© Foto: Ortner Josef)


(© Foto: Ortner Josef)


(© Foto: Ortner Josef ; P. Władysław Mach, SCJ, poglavar Distrikta ACR)


(© Foto: Ortner Josef)


(© Foto: Ortner Josef)


(© Foto: Ortner Josef ; p. Antun Ulaczyk i p. Artur Sanecki, generalni vjećnik)


(© Foto: Ortner Josef)

 

Pročitano 1686 puta

Zadnji sadržaj od