×

Napomena

There was a problem rendering your image gallery. Please make sure that the folder you are using in the Simple Image Gallery Pro plugin tags exists and contains valid image files. The plugin could not locate the folder:
Utorak, 02 Listopad 2018 23:37

Duhovne vježbe za mlade Istaknuto

Napisao/la Marta

Duhovna obnova na Cerini je trajala 2 dana, 22. i 23.9. Boravili smo u planinarskom domu u potpunoj izolaciji. Nakon što nas je vlasnik kuće pozdravio, raspremili smo se i imali misu. Prvi dan smo imali katehezu o bl. Ivanu Mendezu. On je bio svećenik koji je umro mučeničkom smrću samo zato što je pokušao spriječiti uništavanje crkve.

Dok je bio u zatvoru nastavio je moliti i uzdao se u Boga do kraja, dok ga nisu upucali. Poruka te kateheze je bila odricanje svega za Boga. Kasnije smo imali klanjanje u šutnji. Razmišljala sam o katehezi i odricanju. Shvatila sam kako je lako žrtvovati nešto ako radim to za Boga. Treba sve prikazati Njemu i sve raditi s ljubavlju.

Drugi dan smo također započeli s misom, nakon nje kateheza uz šetnju po šumi. Tema je bila ljubav. Dobili smo citate koji su nam pomogli shvatiti što znači ljubiti. Najdraži od svih mi je bio: “Nema velikih ni malih križeva, samo je mala ili velika ljubav.” – o. Leon Dehon. Ta jedna rečenica je povezala dvije kateheze i cijela duhovna obnova je bila u njenom duhu. Svi smo se zbližili još više, čak i oni koji inače nisu u najboljim odnosima, upravo zbog te ljubavi... U slobodno vrijeme zabavljali smo se igrajući društvene igre. Ipak, najbolji dio tog vikenda su bile kremšnite u Samoboru na povratku.

Marta Vukojević

Pročitano 261 puta Poslijednja izmjena dana Ponedjeljak, 08 Listopad 2018 01:41

Galerija slika

{gallery}https://www.flickr.com/gp/markosop/f33042{/gallery}