Casio

Koji Casio model pokloniti nećaku za diplomu?

Nedavno mi je nećak završio težak strojarski fakultet, svih pet godina – i voljela bih mu pokloniti neki poseban Casio sat – da mu ostane kasnije i za uspomenu.

Ovo su modeli koje sam gledala za potencijalnu kupnju, morala bih dobiti još nečije mišljenje pa da lakše donesem finalnu odluku.

 

Varijanta A: Casio EF527D-1AV Edifice – najbolji kronografski sat

Za ultimativnu privlačnost zapešća, kronografski satovi su pravi izbor. Pršte primamljivim interesom i preciznošću bez premca, pružaju vrstu vizualnog sklada. Ova Casio verzija ima pomalo sportski dojam, ali je i dalje elegantna – što je čini dobrom opcijom za elegantno ležernu i svečanu odjeću. Može se pohvaliti kućištem od nehrđajućeg čelika s kontrastnim crnim brojčanikom i funkcijom kronografa od 1/20 sekunde koja osigurava da nikada nećete izgubiti pojam o vremenu. Ako ga nosite na odmor, nema potrebe da ga uklanjate kada skočite u bazen jer ćete biti sigurni s njim i pod vodom do 100 m.

Koji Casio model pokloniti nećaku za diplomu?

 

Varijanta B: Casio AQ-230GA-9DMQYES sat

Četvrtasti satovi pomalo su neobični. Ali samo zato što nisu toliko popularni kao njihovi kružni rođaci, to ne znači da nisu šarmantan izbor za modernog džentlmena. Zapravo, vjerujem da su idealni za isticanje iz gomile. Ovaj dizajn u vintage stilu vraća vas ravno u 80-e, ali nekako djeluje moderno kao i uvijek. S kombinacijom digitalnih i analognih zaslona, može se koristiti za 12 ili 24-satno mjerenje vremena, a tu je i drugi prikaz vremenske zone. Vjerojatno se neće otopiti ako ga smočite, ali ne bi bilo preporučljivo da ga se nosi na plivanje.

Konačnu odluku za koji Casio se odlučiti stvarno nije lako donijeti – iako nisam sigurna da mogu proglasiti pobjednika već u ovom trenu, malo mi je jasnije koje su im prednosti, a koji nedostaci. Vizualno mi se sviđaju oba modela i mislim da bi se bilo koji od njih sviđao i mom nećaku – vjerojatno ću finalnu odluku donijeti u zadnji čas na licu mjesta, ali malo je pomoglo popisati ovako sve karakteristike oba modela.